Aicina parakstīties par 12% PVN likmes ieviešanu ēdināšanas pakalpojumiem, balsojot manabalss.lv

Platformā manabalss.lv ir iespējams nobalsot par iniciatīvu, kas paredz 12% PVN likmes ieviešanai ēdināšanas pakalpojumiem, ko plānots iesniegt Saeimā. Līdz 7. novembra plkst. 20.30 nobalsojušo skaits gan bija vien 748.

“Latvijai nepieciešams sekot citu Eiropas Savienības dalībvalstu piemēram un samazināt pievienotās vērtības nodokli (turpmāk - PVN) uz 12% sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem. Šādi tiks nodrošināts, ka cenu kāpumu laikā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi sabiedrībai kļūs pieejamāki. Tāpat minētais palīdzēs cīņā ar ēnu ekonomikas izskaušanu sabiedriskās ēdināšanas nozarē un veicinās nozares konkurētspēju Baltijas reģionā.

Nepieciešams izstrādāt grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā nosakot, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem tiks piemērota samazinātā PVN likme 12% apmērā.

Strauji pieaugošo cenu kāpumu laikā, samazinot PVN likmi no 21% uz 12% sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem tiks nodrošināts, ka sabiedriskās ēdināšanas cenas nepieaugs un kļūs pieejamākas sabiedrībai. Tādejādi mazinot ēnu ekonomikas izplatību sabiedriskās ēdināšanas nozarē, kā rezultātā tiks nodrošināts nodokļu ieņēmumu pieaugums un veicināta aplokšņu algu izskaušana nozarē,” vēsta iniciatīvas iesniedzēji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 15.05.2024 Māmiņdiena Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. maijā no 12:00 līdz 15:00 Liepāja aicina svinēt Mātes dienu Romas dārzā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4685421sec.